maanantai 16. tammikuuta 2012

Serinakakut

Tein eilen pikkuleipiä, tarkemmin serinakakkuja. Aikaa meni vajaa tunti, joten aika nopeasti nuo valmistuivat. Pidemmittä puheitta resepti-->




Ainekset:

200g voita
1 1/2dl fariinisokeria
1 1/2 kananmunaa
3 1/2-4dl gluteiinittomia jauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
1-2tl vaniliinisokeria


Voiteluun:
kananmunaa


Koristeeksi:
mantelirouhetta
ja/tai
raesokeria


Ohjeet:
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
2. Lisää muna hyvin vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon.
4.Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
5. Laita uuni lämpenemmään.
6.Muotoile taikina pötköksi. 
7.Jaa pötkö sitten pieniksi paloiksi ja pyörittele paloista palloja.
8. Litistä palloja hieman. Voitele kananmunalla ja lisää koriste/et
9. Nosta pikkuleivät pellille ja paista uunissa 175 asteessa noin kymmenen minuutin ajan.



Pikkuleivät kiinteytyvät, kun ne olivat olleet viileässä yön yli.



Gluteiinitonta herkkuhetkeä!

-Karkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti