Tein eilen pikkuleipiä, tarkemmin serinakakkuja. Aikaa meni vajaa tunti, joten aika nopeasti nuo valmistuivat. Pidemmittä puheitta resepti-->
Ainekset:
200g voita
1 1/2dl fariinisokeria
1 1/2 kananmunaa
3 1/2-4dl gluteiinittomia jauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
1-2tl vaniliinisokeria
Voiteluun:
kananmunaa
Koristeeksi:
mantelirouhetta
ja/tai
raesokeria
Ohjeet:
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
2. Lisää muna hyvin vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon.
4.Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
5. Laita uuni lämpenemmään.
6.Muotoile taikina pötköksi.
7.Jaa pötkö sitten pieniksi paloiksi ja pyörittele paloista palloja.
8. Litistä palloja hieman. Voitele kananmunalla ja lisää koriste/et
9. Nosta pikkuleivät pellille ja paista uunissa 175 asteessa noin kymmenen minuutin ajan.
Pikkuleivät kiinteytyvät, kun ne olivat olleet viileässä yön yli.
Gluteiinitonta herkkuhetkeä!
-Karkki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti