perjantai 25. marraskuuta 2011

Suklaakakku

Ensiksi aineet mitä käytin:

Ainekset:
Kakkupohja: 

100 g rasvaa 
1 1/2 dl maitoa 
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl gluteiinittomia jauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kaakaojauhetta
gluteiinittomia korppujauhoja


Suklaakuorrute:

50 g rasvaa
<1 1/2 dl ruokakermaa
250 g suklaata



1. Laita uuni kuumenemaan 175 astetta ja korppujauhota vuoka.
2. Sulata rasva ja maito, maidon oltava 37 astetta.
3. Kaada rasva ja maito samaan astiaan ja pane hetkeksi syrjään odottamaan.
4. Vispaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi
vahdooksi, lisää rasva ja maito seos.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin ja lisää vaahdon sekaan, sekoita hyvin.
6. Kaada taikina vuokaan ja laita se n. 30 minuutiksi uuniin.




Tee suklaakuorute:

1. Kaada kerma, rasva ja n. neljäsosa suklaasta pinnoitettuun kattilaan.
2. Sekoita, ettei seos pala pohjaan lisää suklaata kun edelliset ovat sulaneet.
3. Vie kattila ulos tai pakastimeen, jotta se jäähtyisi.

 
Jäähdyttele kakkupohjaa, leikkaa sen mukaan miten paljon on, kohonnut kahteen tai kolmeen osaan.
Kostuta kakkupohja, itse käytin maitoa, mutta mehu ja laimennettu sitruunatiiviste ajavat saman asian.
Täytä kakku, itse laitoin kermavaahtoa ja mustikkahilloa


Kakun pitäisi nyt näyttää suurin piirtein tuolta. On aika lisätä suklaa. Suklaa ei saa olla valuvaa, mutta ei myöskään kivikovaa. Levitä suklaa, esim kaavinta apuna käyttäen. Se on hankalaa, älä hermostu jos ei mene täydellisesti. Maku on tärkein. 



Itse lisäsin vielä hieman tomusokeria päälle, jotta olisi kivemman näköinen. Voi laittaa kysymyksiä jos ei ymmärtänyt jotain kohtaa, tai on muuta kysyttävää leivonnasta/gluteiinittomasta ruokavaliosta.
Gluteenitonta herkkuhetkeä!


-Karkki
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti